Ανοιχτή κολοκυθόπιτα με τρία τυριά – Γίνεται εύκολα με σφολιάτα
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 αυγά
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
70 γρ. κασέρι Μυτιλήνης τριμμένο
80 γρ, φέτα ή μυζήθρα κομματιασμένη
1 κουταλιά δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
λίγη φρυγανιά τριμμένη
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο ή βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
- Πασπαλίζετε το κολοκύθι με λίγο αλάτι και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
- Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε σε κατσαρόλα με λάδι μαζί με το τριμμένο κολοκύθι, αφού το στύψετε καλά. Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και τα αφήνετε στη φωτιά για 2′-3΄. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο και τον άνηθο. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά. Μεταφέρετε το μείγμα κρεμμυδιών κολοκυθιών σε μπολ.
- Σπάζετε σε άλλο μπολ τα αυγά και τα χτυπάτε. Κατόπιν τα ρίχνετε στο μπολ με τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε τα υλικά προσεκτικά.
- Στρώνετε σε στρογγυλό ταψάκι αλειμμένο με λίγο λάδι ή βούτυρο με τα φύλλο σφολιάτας και απλώνετε από πάνω το μείγμα των κολοκυθιών και τυριών. Ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το ταψί αμέσως στο φούρνο, τον οποίο έχετε προθερμάνει προηγουμένως στους 220° C. Ψήνετε την πίτα για 35΄-40΄ μέχρι να σφίξουν και να ροδίσουν οι άκρες της ζύμης και η επιφάνεια της πίτας.
Πηγή:www.ethnos.gr