Για 4 μερίδες 30 λεπτά
Υλικά
- 250 γρ. τραχανά ξινό
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 6-8 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένα
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 1200 ml νερό ή ζωμό κρέατος
- 30 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
-
Σε μια πλασοτέ κατσαρόλαή βαθύ τηγάνι βάζουμε το νερό ή τον ζωμό σε τοποθετούμε δυνατή φωτιά να βράσει.
-
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ, τον τραχανά, το μπούκοβο, τα τοματίνια, πιπέρι και αλάτι.
-
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25’, ανακατεύοντας τακτικά.
-
Αποσύρουμε και αφού κρυώσει ελαφρώς ο τραχανάς προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά.
-
Σερβίρουμε τον τραχανά με επιπλέον γιαούρτι και μπούκοβο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
– Στο σερβίρισμα, στο κάθε πιάτο μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη φέτα
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον τραχανά που προτιμάμε, γλυκό ή ξινό
Πηγή: funkycook.gr