Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γευστική για σήμερα, Τρίτη
Σπαγγέτι με Λαχανικά και Ελαιόλαδο
Υλικά:
- 250 γρ. σπαγγέτι
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε φέτες
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)
- Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύδι μπαλσάμικο (αν το χρησιμοποιούμε).
- Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά, ανακατεύοντας καλά για να συνδυαστούν.
- Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό από πάνω.
Καλή απόλαυση!