Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης μαζί με κλιμάκιο της ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε και η Γραμματέας της ΤΕ Γρεβενών, Παναγιώτα Ντάγκα
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διοίκηση του ΓΝ Γρεβενών και με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ το κλιμάκιο του Κόμματος συζήτησε και με το υγειονομικό προσωπικό και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.
Στις συναντήσεις, αναδείχθηκε το ζήτημα της χρόνιας υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας, και των τεράστιων ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία, όπως και αυτό των Γρεβενών. Ειδικά, οι μειώσεις μισθών που έχουν υποστεί οι γιατροί τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση με τη διοίκηση, σε συνδυασμό με το μέτρο 5 (αποχωρήσεις) προς 1 (πρόσληψη) έχει οδηγήσει σε τρομερή υποστελέχωση κλινικών αλλά και στο να καταλήγουν άγονες οι όποιες προκυρήξεις ειδικά στα νοσοκομεία της επαρχίας. Στο Νοσοκομείο σημειώνεται έλλειψη αναισθησιολόγου αλλά και ακτινολόγου, ενώ για 4 τμήματα υπάρχουν διαθέσιμοι μόλις 3 παθολόγοι, (2 μόνιμοι 1 επικουρικός ) αλλά και ένας ιδιώτης με «μπλοκάκι» που συμβάλει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Από την πλευρά τους, αρκετοί γιατροί του νοσοκομείου εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της υποστελέχωσης, καθώς δεν βγαίνουν οι εφημερίες στην Παθολογική, ενώ υπάρχει σημαντική έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών, που δεν επιλέγουν το Νοσοκομείο, καθώς λείπουν βασικές και κρίσιμες ειδικότητες και έτσι οι ίδιοι δεν θα πάρουν τις αναγκαίες γνώσεις.
Επίσης λείπει και εξειδικευμένο προσωπικό στο μικροβιολογικό εργαστήριο, που υπολειτουργεί με μόλις 2 μικροβιολόγους, ενώ στο ακτινολογικό υπάρχουν μόλις 2 ακτινολόγοι. Οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν παραπάνω από τις προβλεπόμενες εφημερίες προκειμένου να «βγει» το πρόγραμμα, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε υπερφορολόγησή τους από το κράτος. Η τροποποίηση του οργρανογράμματος που ζητήθηκε από την Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου δεν έγινε αποδεκτή από την ΥΠΕ, με αποτέλεσμα να γίνουν εσωτερικές μετακινήσεις – «
μπαλώματα», όπως η κατάργηση ειδικοτήτων σαν του νευρολόγου για να στελεχωθούν οι κλινικές. Οι γιατροί τόνισαν την ανάγκη να μείνει η δημόσια Υγεία «ζωντανή» όπως είπαν χαρακτηριστικά, απέναντι στη πολιτική υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησής της.
Ο Λεωνίδας Στολτίδης, μεταξύ άλλων τόνισε πως το ΚΚΕ έχει στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών του τα ζητήματα της δημόσιας Υγείας, καθώς αφορά μία βασική ανάγκη του λαού, η οποία μετατρέπεται σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα από την πολιτική της ΕΕ και των αστικών Κυβερνήσεων. Η πολιτική αυτή, όπως τόνισε μεταξύ άλλων, «θέτει κρίσιμα διλήμματα από εδώ και πέρα», καθώς οι ανάγκες του λαού στην Υγεία «κρέμονται» από τον όποιο «δημοσιονομικό χώρο» διαθέτουν οι κυβερνήσεις. Επίσης, τόνισε την ανάγκη και της στήριξης τόσο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, ειδικά σε μια περιοχή όπως τα Γρεβενά, με πολλά απομακρυσμένα χωριά και οικισμούς, αλλά και των Νοσοκομείων, ώστε ο λαός να μην πληρώνει τίποτα από την τσέπη του για τις υπηρεσίες Υγείας, αλλά και να βρίσκει κάθε ειδικότητα στα Νοσοκομεία.
Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις, για ένα δημόσιο, καθολικά δωρεάν και πλήρες στελεχωμένο Σύστημα Υγείας, με μόνιμες θέσεις εργασίας για τους υγειονομικούς και τους άλλους εργαζόμενους των Νοσοκομείων, τόσο στη Βουλή, όσο και με την δράση του στο κίνημα.
Κάλεσε τους γιατρούς, το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μπουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα και να μην αναθέσουν τις ελπίδες τους στην όποια κυβερνητική αλλαγή, καθώς πλέον διαθέτουν πλούσια πείρα από κάθε είδους αστική κυβέρνηση και τόνισε επίσης την ανάγκη να βγάλουν τα συμπεράσματά τους μπροστά στις εκλογές και να στηρίξουν δυναμικά το ΚΚΕ, που έδειξε στην πράξη και την περίοδο της πανδημίας πως αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντα του λαού .
Να βγάλουν συμπεράσματα μπροστά στις εκλογές