Limoncello spritz: Η πανεύκολη συνταγή για το κοκτέιλ που μας ταξιδεύει στο ειδυλλιακό Αμάλφι
Η πανεύκολη συνταγή για το κοκτέιλ που μας μεταφέρει στην ιταλική Ριβιέρα. Ανάλαφρο και αρωματικό αυτό το φίνο απεριτίβο είναι η μεγαλύτερη τάση σε ολόκληρη την Ιταλία.
Εξαιρετικά δροσιστικό, ελαφρύ και παιχνιδιάρικο διαθέτει πλούσια αρώματα και έντονη γεύση που συνδυάζει ισορροπημένα τα γλυκά, τα πικρά και τα ξινά στοιχεία των υλικών του. Με δυο λόγια, είναι ότι πρέπει για να το απολαύσετε τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά βράδια που κάθεστε στο μπαλκόνι ή στον κήπο παρέα με φίλους.


Limoncello spritz
Υλικά για 4 ποτήρια
- 200ml limoncello, κατά προτίμηση σπιτικό
- 300ml prosecco
- 100ml ανθρακούχο νερό
- 1 φρέσκο λεμόνι (ακέρωτο), κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Βάζουμε μπόλικο πάγο σε τέσσερα μεγάλα ποτήρια κρασιού. Μοιράζουμε το λικέρ, το κρασί και το ανθρακούχο στα ποτήρια. Ανακατεύουμε λίγο, γαρνίρουμε με 1-2 φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
Tips
- Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό και όχι σόδα ή τόνικ, είναι πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό και γευστικά πιο ουδέτερο.
- Κάντε τις δικές σας παραλλαγές με όποιο φρουτένιο λικέρ έχετε στο σπίτι. Σίγουρα αυτό το κοκτέιλ θα βγει εξαιρετικό με οποιοδήποτε λικέρ είναι φτιαγμένο με εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, μανταρίνι, περγαμόντο κ.ο.κ.) αλλά και με μικέρ κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, κεράσι, βύσσινο ή βατόμουρο.
Τι τρώμε με το Limoncello spritz;
Με το Limoncello spritz δεν τρώμε κανονικά, απλώς τσιμπάμε κάτι λίγο. Φρέσκα τυριά όπως ο ανθότυρος και η μοτσαρέλα, αλλαντικά πουλερικών όπως το ψητό κοτόπουλο και η καπνιστή γαλοπούλα του πάνε πολύ. Επίσης του ταιριάζουν ο καπνιστός σολομός και ο τόνος, τα φρέσκα ντοματίνια και οι λιαστές ντομάτες, οι ψητές πιπεριές, οι ξιδάτες ελιές, οι αγκινάρες τουρσί και τα σπαράγγια στον ατμό. Φτιάξτε λοιπόν μπρουσκέτες, πίτσα, πίτες, τάρτες κα σαλάτες με μεσογειακά υλικά και απολαύστε τα μαζί με το υπέροχο αυτό απεριτίβο.
Πηγή: www.bovary.gr