Λαχανόρυζο, παραδοσιακό και γευστικό
Το λαχανόρυζο είναι ένα παραδοσιακό και γευστικό πιάτο, ιδανικό για νηστεία ή για ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα. Συνδυάζει το άρωμα του λάχανου με το ρύζι και συνήθως έχει γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και πολύ θρεπτικό.
9 Μεριδες
15′ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
35′ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Υλικά
- 1 λάχανο, κομμένο σε κάθετες φέτες
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 καρότο, κομμένο στη μέση και σε ροδέλες
- 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- ½ κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ¼ κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 900 ml ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, τα καρότα, το σέλερι, το πράσο, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ μαζί με το λάχανο και τα σοτάρουμε για ακόμη 3 λεπτά.
- Ύστερα, προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα κονκασέ και το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βράσει το ρύζι.
- Μόλις βράσει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
- Σερβίρουμε το λαχανόρυζο ζεστό.
ΤΙΠΣ:
Σοτάρουμε το λάχανο για να βγάλει τα υγρά του και να βράσει πιο γρήγορα.
Πηγή : giorgostsoulis.com