Κοτόπουλο με Πορτοκάλι και Μέλι.
Είναι γλυκό-αλμυρό και ιδιαίτερα γευστικό! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την γλυκύτητα του πορτοκαλιού και του μελιού με την αλμυρότητα της σόγιας και του κοτόπουλου, δημιουργώντας μια υπέροχη γεύση για το Σαββατοκύριακο!
Υλικά:
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
- Χυμός από 2 πορτοκάλια
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσαμικό ή λευκό
- Αλάτι και πιπέρι
- Ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προετοιμασία του κοτόπουλου:
- Πλένετε τα φιλέτα από το κοτόπουλο και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα αφήνετε στην άκρη.
- Μείγμα πορτοκαλιού και μελιού:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τη σόγια σως, το ξύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο για επιπλέον άρωμα.
- Μαγείρεμα του κοτόπουλου:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφή χρώμα και να είναι σχεδόν ψημένα στο εσωτερικό τους.
- Προσθήκη του μείγματος:
- Ρίχνετε το μείγμα πορτοκαλιού και μελιού στο τηγάνι, καλύπτοντας τα φιλέτα του κοτόπουλου.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει η σάλτσα μια πιο πυκνή υφή και το κοτόπουλο να είναι πλήρως μαγειρεμένο.
- Σερβίρισμα:
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα από πορτοκάλι και μέλι πάνω του, συνοδευόμενο από ρύζι, πατάτες ή σαλάτα.