Κοτόπουλο με Κρέμα Γάλακτος και Μανιτάρια
#Της Λένας Διακουμάκου
Σήμερα θα σου προτείνω μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια. Είναι ένα πιάτο που γίνεται γρήγορα και έχει πλούσια γεύση, ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό. Ας ξεκινήσουμε!
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλο (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
- 200 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 200 ml κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση light)
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές (περίπου 5-6 λεπτά). Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος, Αλατοπιπερώνουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό.
- Σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικά όπως ρύζι, πατάτες ή πράσινη σαλάτα.
Καλή όρεξη!