Ιράν: Δηλητηρίαζαν κορίτσια για να κλείσουν τα σχολεία θηλέων

Δεκάδες ανήλικα κορίτσια έχουν δηλητηριαστεί σύμφωνα με ρεπορτάζ δυτικών μέσων από εκπροσώπους της ιρανικής κυβέρνησης καθώς δεν δέχθηκαν να υποταχθούν στις Βουλές του Θεοκρατικού κράτους και να αφήσουν το σχολείο τους, τα οποία οι τοπικοί ισλαμιστές θέλουν να κλείσουν.

Το θέμα το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας από τον περασμένο Νοέμβριο σε μέσα του Ιράν λαμβάνει σήμερα διαστάσεις καθώς το συμβάν της δηλητηρίασης με χημικό αέριο φαίνεται πως επιβεβαιώνει ο υφυπουργός Υγείας του Ιράν.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τα δεκάδες μικρά κορίτσια ηλικίας μέχρι 10 ετών δηλητηριάστηκαν καθώς τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειές του στην πόλη Κομ, 150 χιλιόμετρα νότια της Πρωτεύουσας Τεχεράνης, δεν δέχθηκαν τις «συστάσεις» τοπικών παραγόντων της ισλαμιστικής κοινότητας να αφήσουν την εκπαίδευσή τους και να μείνουν στα σπίτια τους.

Στις 14 Φεβρουαρίου μετά το τελευταίο περιστατικό δηλητηρίασης σε τοπικό σχολείο θηλέων εξαγριωμένοι γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το κυβερνείο της πόλης ζητώντας άμεσα εξηγήσεις από τις τοπικές αρχές κατηγορώντας την πως δολοφονεί τα παιδιά τους που απλά θέλουν να μορφωθούν.

Το υπουργείο Παιδείας του Ιράν μετά από έντονες πιέσεις εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται πως τα παιδιά έχουν δηλητηριαστεί και πως έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο έχει συμβεί αυτή η αποτρόπαια πράξη αλλά και ποιος διέταξε κάτι τέτοιο. Σημειώνεται πως με βάση τις πληροφορίες που δίνουν στην δημοσιότητα τα ιρανικά μέσα τα άτυχα παιδιά έχουν δηλητηριαστεί με χημικό που χρησιμοποιεί μόνο ο στρατός.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται στην δημοσιότητα μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στην χώρα που προκάλεσε η δολοφονία της Μάχσα Αμίνι στις 16 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η πόλη Κομ θεωρείται μία από τις ιερές πόλεις του Ιράν καθώς είναι η έδρα των θεολογικών σπουδών και η μόνιμη έδρα από την οποία προέρχονται οι Αγιατόλαχ, οι ανώτατοι κληρικοί που ηγούνται εδώ και δεκαετίες της χώρας.

Πηγή: www.msn.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.