Αυγά φούρνου πικάντικα με έτοιμη σάλτσα ντομάτας.
Ποιος δεν αγαπά τα αυγά φούρνου ; Εδώ τα κάνουμε λίγο πικάντικα, στον φούρνο, με έτοιμη σάλτσα ντομάταs, μπούκοβο και κύμινο. Μια γρήγορη συνταγή για όλες τις ώρες.
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 15′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αυγά φούρνου με έτοιμη σάλτσα ντομάταs, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,τη πράσινη πιπεριά κέρατο και λίγο καυτερό ή γλυκό μπούκοβο για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κύμινο.
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 – 4 λεπτά.
- Μέσα σε μια βαθιά κουτάλα για σούπα σπάμε ένα μεγάλο αυγό.
- Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας δημιουργούμε ένα κενό ανάμεσα στη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα το αυγό.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 3 φορές.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για 4 – 5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν μας βρίσκεται.
- Τέλος, σερβίρουμε τα αυγά με τη σάλτσα τους, γιαούρτι και αραβικές πίτες ή ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.