Κοτόπουλο με λεμόνι, θυμάρι και πατάτες στο φούρνο
Ας δοκιμάσουμε κάτι νόστιμο και λίγο διαφορετικό! Σου προτείνω μια εύκολη συνταγή για Κοτόπουλο με λεμόνι, θυμάρι και πατάτες στο φούρνο. Είναι κλασικό, αρωματικό και γεμάτο γεύση!
#Της Λένας Διακουμάκου
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλο ή 4 μπούτια κοτόπουλο
- 4-5 πατάτες, κομμένες σε φέτες
- Χυμός από 2 λεμόνια (και λίγο ξύσμα αν θες πιο έντονο άρωμα)
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου (ή λευκό κρασί για πιο ιδιαίτερη γεύση)
- 2 κ.γ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Μια πρέζα ρίγανη ή δεντρολίβανο (προαιρετικά)
- Λίγη πάπρικα για χρώμα
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο ταψί, πρόσθεσε τις πατάτες και το κοτόπουλο. Περιέχυσε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ζωμό.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, και την πάπρικα. Ανακάτεψε καλά για να πάει παντού η μαρινάδα.
- Ψήσε για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο να μαγειρευτεί σωστά. Στα τελευταία 10 λεπτά μπορείς να ανεβάσεις λίγο τη θερμοκρασία ή να βάλεις το grill για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
- Σέρβιρε με φρέσκο ψωμί και σαλάτα!
Καλή όρεξη!