Μαμαδίστικοι λαχανοντολμάδες! Ένα φαγητό, που σε όλους μας, αρέσει!
ΥΛΙΚΑ _ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γέμιση
- κιμάς 1 κιλό μοσχαρίσιος,
- 2 κρεμμύδια
- ένα μάτσο μαϊντανό και ένα μάτσο άνηθο,
- λάδι μισό νεροπότηρο,
- πλυμένο ρύζι μισό νεροπότηρο επίσης,
- δύο καρότα τριμμένα,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- λίγο κύμινο.
Πολύ καλό ζύμωμα. Ένα μεγαλούτσικο λάχανο, το μαλακώνουμε βράζοντάς το και βγάζουμε ένα ένα τα φύλλα του, σε μια πιατέλα μεγάλη, από την οποία, τα παίρνουμε μετά και διπλώνουμε τους ντολμάδες μας.
Εγώ τα μεγάλα τα φύλλα τα κόβω στην μέση και κάνω δύο ντολμάδες, στο κάθε φύλλο. Τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα, σχετικά σφιχτά σφιχτά, τον έναν δίπλα στον άλλον και σιγοβράζουμε για περίπου μία ώρα, από την στιγμή που θα πάρει βράση το φαγητό μας.
προσθέτουμε νεράκι, μέχρι να σκεπαστούν, λίγο βούτυρο γάλακτος και αλάτι πιπέρι. Τοποθετουμε επίσης και ένα πιάτο από πάνω, για πιο σίγουρο αποτέλεσμα.
Δεν ανακατεύουμε εννοείται, ποτέ ένα τέτοιο φαγητό. Κουνάμε μόνο την κατσαρόλα μας. Αυγοκόβουμε με ένα αυγό και χυμό τριών λεμονιών.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.