Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι
30′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Μεριδες 4
Υλικά
500 γρ. λιγκουίνι
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά, κόκκινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
1 πιπεριά, κίτρινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
500 γρ. γαρίδες
1 κ.σ. πελτέ
50 ml ούζο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
400 γρ. χυμό ντομάτας
100 ml νερό
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να γίνουν al dente.
- Ζεσταίνουμε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές, και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για ακόμη 2-3 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το ούζο.
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τον χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα λιγκουίνι στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος, ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε την γαριδομακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και -προαιρετικά-μαϊντανό.
Πηγή συνταγής από ΓιώργοςΤσούλης