Συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

Συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας, νόστιμο, υγιεινό, οικονομικό και πάρα πολύ εύκολο.

Υλικά 

  • 1 kg πατάτες μικρές, ολόκληρες με τη φλούδα τους
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/4 λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους.

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.

Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά.

Περνάμε τις πατάτες σε ξυλάκια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο.

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Πηγή:www.argiro.gr

Στείλτε μας τις μοναδικές συνταγές σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.