Συνταγή της ημέρας: Εύκολη πατατοσαλάτα

Συνταγή της ημέρας: Εύκολη πατατοσαλάτα

Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών να απλωθούν σε ολόκληρο το μπολ.

ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ45 λεπτά

Υλικά

  • 600 φρέσκες πατάτες μικρές ή μετρίου μεγέθους
  •  2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  2 αβγά βρασμένα
  •  2 κλωναράκια σέλερι
  •  2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
  •  2 αγγουράκια τουρσί
  •  1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  •  2 κ.σ. μαγιονέζα
  •  2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  •  2 κ.σ. ξίδι
  •  1 κ.σ. άνηθο
  •  ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ψιλοκόβουμε τα αβγά, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό (να τις καλύπτει) και τις αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Θέλουμε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.

Βήμα 2ο

Όταν κρυώσουν ελαφρώς οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τις σπάμε με πιρούνι σε κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ακόμα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά.

Βήμα 3ο

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι τη μουστάρδα, το ξίδι, την πάπρικα, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο, να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες όσο ακόμη είναι ζεστές και ανακατεύουμε καλά.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Πηγή:www.vita.gr

Στείλτε μας τις μοναδικές συνταγές σας.

Στο λογαριασμό μας στο Facebook : Grevenapress.gr 

Καθημερινά στην Σελίδα μας για λαχταριστές συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.