Συνταγή της ημέρας: Αγιορείτικοι Ρεβιθοκεφτέδες
Υλικά
- 2 κούπες ρεβίθια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνιθο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- αλεύρι
Εκτέλεση
- Μια μέρα πριν βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν.
- Την επόμενη, στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι.
- Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτουμε στα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 2-3 ώρες στο ψυγείο.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα, τα τυλίγουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσά.
Πηγή :tasty.athinorama.gr