Μυδοπίλαφο
Μυδοπίλαφο, μια γευστική πρόταση για ένα από τα νοστιμότερα πιλάφια της ελληνικής κουζίνας. Υπέροχο για ορεκτικό αλλά και για κυρίως πιάτο. Εύκολο, γρήγορο, αδύνατο να του αντισταθείς!
Υλικά
- 500 γρ. μύδια
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 φλ. ρύζι
- Άνηθος
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε τα μύδια ενώ συγχρόνως ελέγχουμε προσεκτικά μήπως έχουν αυτή τη χαρακτηριστική “τριχούλα” που μοιάζει με φύκι, την οποία και αφαιρούμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον άνηθο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Μόλις σωταριστούν ελαφρά, ρίχνουμε τα μύδια.
Ανακατεύουμε απαλά και σβήνουμε με το κρασί.
Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το ρύζι. Τώρα, όσον αφορά τι είδους ρύζι θα χρησιμοποιήσετε, αυτό είναι ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Αν σας αρέσει λίγο “λασπωμένο” πάρτε γλασσέ ή καρολίνα. Αν το θέλετε κρεμώδες βάλτε αρμπόριο, αυτό που β Προσθέτουμε 2-1/2 φλ. ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Όταν απορροφήσει τα υγρά και μαλακώσει το ρύζι, το κατεβάζουμε, προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι.άζουμε στο ριζότο. Ό,τι και να βάλετε το ίδιο νόστιμο θα γίνει. Αλατοπιπερώνουμε.
Δροσερός κορμός με κρέμα λεμονιού για ένα αξεπέραστο γλυκάκι
- 1 πακέτο μπισκότα της επιλογής σου
- Ένα λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 κρόκους αυγών
- 2,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Τον χυμό από 1,5 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Τον χυμό από 1 πορτοκάλι
- Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 βανίλια
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ
- Λαδόκολλα για το τύλιγμα
Δες πως φτιάχνεται ο κορμός με κρέμα λεμονιού
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Με το που δούμε ότι αρχίζει να βγάζει μπουρμπουλήθρες, προσθέτουμε μέσα τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απαλά. Με το που λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, το ξύσμα από τα λεμόνια και από το πορτοκάλι και τον χυμό από το λεμόνι αλλά και τα πορτοκάλια.
Ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Μόλις περάσουν τα λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά. Με το που λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το κόρν-φλάουρ και δεν σταματάμε το ανακάτεμα με μία κουτάλα ή ένα σύρμα χειρός.
Το ανακάτεμα συνεχίζεται μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Με το που αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα μας και την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει καλά η κρέμα. Πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να τη χρησιμοποιήσουμε.
Βλέπουμε αν έχει κρυώσει και αν είναι κρύα, συνεχίζουμε με το γλυκάκι μας. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα σπάμε με τα χέρια μας σε ότι μέγεθος θέλουμε μέσα στη κρέμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στρώνουμε τον κορμό πάνω σε μία λαδόκολλα με τα χέρια μας. Το κλείνουμε καλά και από τις 2 πλευρές του και το βάζουμε στη κατάψυξη. Αφήνουμε τον κορμό στη κατάψυξη για 3-4 ώρες να παγώσει καλά και σερβίρουμε. Ένας υπέροχος κορμός με κρέμα λεμονιού, σε περιμένει να τον φτιάξεις και να τον απολαύσεις.
Extra tips:
- Μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά θέλεις στον κορμό μας για να γίνει πιο νόστιμος και καλοκαιρινός. Για παράδειγμα, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, τρούφα, σοκολάτα λευκή ή μαύρη κλπ.
- Για έναν πιο όμορφο κορμό, στόλισε τον με διάφορα υλικά. Κάποια από αυτά που προτιμώ είναι η ζάχαρη άχνη, η τριμμένη καρύδα, η σαντιγί, τα διάφορα σιρόπια, η λιωμένη σοκολάτα, τα διάφορα μπισκότα, όπως επίσης και κάποιο γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα.
- Αυτό που ταιριάζει απίστευτα σε αυτόν τον κορμό, είναι το παγωτό. Ένα κομμάτι κορμός με συνοδεία μία μπάλα παγωτό δίπλα και έχεις το πιο κομψό γλυκό για να κεράσεις τους καλεσμένους σου.