Σύνδεση Δεσκάτης με τον Ε65: Η επίσημη απάντηση της Κυβέρνησης.
Χωρίς δέσμευση για σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ξεκάθαρη χρηματοδότηση άφησε ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρ. Σταϊκούρας, τη σύνδεση της Δεσκάτης με τον κόμβο Αγιόφυλλου – Καρπερού του αυτοκινητόδρομου Ε65, στην επίσημη κοινοβουλευτική απάντηση που απέστειλε σήμερα στο Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλο.
Υπενθυμίζουμε ότι την 21η/9/24 ο Βουλευτής είχε καταθέσει στο Κοινοβούλιο την Ερώτηση «Αναγκαία η σύνδεση της Δεσκάτης με τον αυτοκινητόδρομο Ε65» (https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12690905.pdf) , καλώντας την Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για την τύχη του δρόμου και υπενθυμίζοντας μάλιστα τη σχετική εξαγγελία του Πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, έθετε τρία ερωτήματα, για το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, για το κόστος και τη διασφαλισμένη πηγή χρηματοδότησής του και, βεβαίως, για το χρονοδιάγραμμα κατασκευής.
Το Υπουργείο στην απάντησή του, λοιπόν, ενημερώνει ότι εκπονήθηκε «αναγνωριστική μελέτη» από την Παραχωρησιούχο Εταιρεία και αποτυπώνει τις εναλλακτικές δυνατότητες που περιλαμβάνονται στη μελέτη, μαζί με χάρτη.
«Η τελική επιλογή μιας από τις εναλλακτικές λύσεις, θα γίνει μετά την άποψη και των τοπικών φορέων, και η όποια επιλογή θα ικανοποιεί άριστα την συγκοινωνιακή αναβάθμιση της σύνδεσης της Δεσκάτης με τον Ε65 καθώς και τις συνθήκες ασφάλειας της οδού», σημειώνεται καταληκτικά από το Υπουργείο, χωρίς να δίνεται ούτε ίχνος χρονοδιαγράμματος ενεργειών.
Ο Ε65 ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΑΡΤΥΡΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΌ ΝΟΜΟ ΓΡΕΒΕΝΏΝ..ΕΙΔΙΚΆ ΣΤΟ ΝΌΤΙΟ ΤΜΉΜΑ..ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΕΔΊΟ ΒΟΛΉΣ ΚΡΑΝΕΑ ΕΛΛΑΣΟΝΑΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΣΠΥΡΕΙ ΚΑΡΚΊΝΟ σε όλους..
Να γίνουν αξιοποιημένα τα βυζαντινής εποχής μνημεία όπως ζαβορδας μόνη κ μπουνασιας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μονής. Αρχαιολογική έρευνα για θαμενους στο χώμα οικισμούς όπως μολισκο και άλλα..να βρεθούν παλαιολιθικά πετρώματα τυθηος και να αξιοποιηθούν σε μουσεία. Να μαζευτούν κειμήλια ναών και μονων σε μουσεία και να βγει μπροστά σε οίκο τουρισμό τα ΓΡΕΒΕΝΆ υπάρχουν εκατοντάδες παλιά κτήρια του βίου ποιμένικης ζωής 19ου αιώνα σε όλα τα ΓΡΕΒΕΝΆ στα χωριά όπως σπίτια, καλύβες κλπ τα όποια εααποκατασταθουν μουσειακα καταγράφουν ένα ένδοξο παρελθόν της ιστορίας της Ελλάδας.