Σπαγγέτι Καρμπονάρα
Υλικά για 4 μερίδες:
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 150 γρ. μπέικον ή πανσέτα
- 2 αυγά
- 100 γρ. τυρί παρμεζάνα (τριμμένο)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Βράσε τα μακαρόνια:
Βράσε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, μέχρι να είναι al dente. - Ετοιμάσου να τηγανίσεις το μπέικον:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάλε το μπέικον ή την πανσέτα κομμένα σε μικρά κομμάτια και τηγάνισε μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλεις, πρόσθεσε και το σκόρδο για έξτρα γεύση. - Ετοιμάζουμε το μείγμα για την καρμπονάρα:
Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσε το μισό τυρί παρμεζάνα. Άφησε λίγο τυρί για το σερβίρισμα. Πρόσθεσε αλάτι και αρκετό πιπέρι. - Συνδύασε όλα μαζί:
Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το μπέικον. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα αυγών και τυριού. Ανακάτεψε γρήγορα ώστε να καλυφθούν τα μακαρόνια χωρίς να ψηθεί το αυγό. - Σερβίρισμα:
Πρόσθεσε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω και σερβίρεις αμέσως!
Απλή, γρήγορη και πολύ γευστική. Ταιριάζει τέλεια για ένα γρήγορο μεσημεριανό ή δείπνο!