Γαρίδες Σαγανάκι με ούζο
- 1 κιλό φρέσκια γαρίδα
- 2-3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες, τριμμένες ή πουρές
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. ήπια μουστάρδα
- Μια πρέζα σκόνης σκόρδου
- Λίγες νιφάδες καυτερής πιπεριάς (προαιρετικά)
- Ένα σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
- Λίγα κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150-200 γραμμάρια Κεφαλοτύρι ή παρόμοιο τυρί,
- κομμένο σε κυβάκια μεγέθους δαγκώματος
- Ρίγανη
- Επίσης, Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τις γαρίδες για ένα λεπτό ΜΟΝΟ.
- Στραγγίστε, και κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν οι γαρίδες.
- Αφαιρέστε τα κεφάλια και το τσόφλι της γαρίδας (εάν χρησιμοποιείτε φρέσκια γαρίδα).
- Σοτάρετε τις γαρίδες σε βαθύ τηγάνι στο ελαιόλαδο για ένα λεπτό, γυρίζοντας μια φορά.
- Τέλος, αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.
Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για ένα δυο λεπτά για να μειωθεί το υγρό. Στη συνέχεια βάζουμε την κέτσαπ, την μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι, τις νιφάδες, το αλάτι (όχι πολύ αν το τυρί σας είναι αρκετά αλμυρό) ,το ούζο ή τσίπουρο και το φλιτζάνι νερό που κρατήσαμε. Όταν η σάλτσα έχει πήξει λίγο, προσθέτουμε τη ρίγανη, τις γαρίδες και τους κύβους του τυριού. Όταν το τυρί αρχίσει να μαλακώνει (λιγότερο από ένα λεπτό), αφαιρούμε το ταψί από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε ως ορεκτικό με ζεστό, σκληρό ψωμί (και ζυμαρικά αν σας αρέσει).
Καλή τύχη!
ΠΗΓΗ: Doris Gerantonis Greek Style Recipes.