Πίτσα με Σπιτική Ζύμη.
Η συνταγή της ημέρας Σάββατο μπορεί να είναι κάτι νόστιμο και εύκολο για να απολαύσετε το Σαββατοκύριακο με την οικογένεια ή τους φίλους. Μια ιδέα είναι η συνταγή για Πίτσα με Σπιτική Ζύμη.
Υλικά για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 300 ml χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για την επικάλυψη:
- Σάλτσα ντομάτας (προτιμότερο σπιτική)
- Τυρί μοτσαρέλα ή τυρί της επιλογής σας
- Σαλάμι ή αλλαντικά
- Μανιτάρια (προαιρετικά)
- Πιπέρι, ρίγανη ή βασιλικό για γεύση
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτετε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο, και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Ζυμώνετε για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
- Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
- Μόλις η ζύμη φουσκώσει, την χωρίζετε σε δύο μέρη και ανοίγετε σε στρογγυλές βάσεις πίτσας.
- Απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και προσθέτετε τα υλικά της επιλογής σας.
- Ψήνετε στους 220°C για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτσα και να λιώσει το τυρί.
Απολαύστε την πίτσα σας ζεστή και συνοδεύστε με μια δροσερή σαλάτα ή αναψυκτικό της επιλογής σας!