Μανιάτικη Τσουχτή
Μία παραδοσιακή συνταγή που περνά από γενιά σε γενιά κρατώντας την ανάμνηση των παλαιότερων χρόνων ζωντανή. Είναι ένα φαγητό το οποίο μου έφτιαχνε συνεχώς η γιαγιά μου και λάτρευα. Για αυτό και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. μυζήθρα ξερή, λεπτοτριμμένη (σκόνη)
- 30 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο (αν επιθυμείτε)
- 8 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από της οδηγίες του κατασκευαστή και σουρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα 200γρ. από τη μυζήθρα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
- Όταν αρχίσει η μυζήθρα να παίρνει καστανόξανθο χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει καστανό χρώμα η μυζήθρα και να μυρίσει το σκόρδο.
- Προσθέτουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Παράλληλα προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε ελαιόλαδο, σπάμε τα αυγά και τα τηγανίζουμε προσθέτοντας λίγα αλάτι πάνω.
- Τηγανίζουμε ρίχνοντας με ένα κουτάλι από το καυτό λάδι στην πάνω πλευρά τους, μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το ασπράδι και ο κρόκος να παραμείνει ζουμερός.
- Τοποθετούμε τα ζυμαρικά στα πιάτα, πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη μυζήθρα, προσθέτουμε τα τηγανητά αυγά, τα αλατίζουμε και βάζουμε και λίγο πιπέρι.