Λαχανόσουπα με φρέσκα λαχανικά
Είναι υγιεινή, γευστική και ιδανική για μια χορταστική αλλά ελαφριά επιλογή.
#Της Λένας Διακουμάκου
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε φέτες
- 1 πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 200 γρ. λάδι ελιάς
- 1 φλιτζάνι φασόλια (προαιρετικά, αν θες να την κάνεις πιο πλούσια)
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
- Αλάτι και πιπέρι
- Μαϊντανός ή άνηθος για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι και προσθέτεις το κρεμμύδι. Σοτάρεις για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Ρίχνεις τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύεις για 5 λεπτά.
- Προσθέτεις το ζωμό ή το νερό και αφήνεις τη σούπα να βράσει για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις φασόλια ή άλλο όσπριο για επιπλέον γεύση και πρωτεΐνη.
- Αλατοπιπερώνεις και σερβίρεις με λίγο φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο από πάνω.
Είναι απλή και γεμάτη γεύση!