Κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας
Μια συνταγή που βασίζεται στην κλασική ιταλική κοτολέτα, που όταν πήγαν στην Αμερική της πρόσθεσαν ντομάτα και παρμεζάνα – Nόστιμη και πανεύκολη να την κάνεις!
Υλικά
- 500 γρ στήθος κοτόπουλο
- 100 γρ φρυγανιά
- 50 γρ παρμεζάνα
- 3 αυγά
- 100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
Για τη σάλτσα
- 400 γρ ντομάτες κονκασέ
- 1/2 ματσάκι βασιλικός
- 50 γρ παρμεζάνα
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κγ μέλι
- 50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Παίρνουμε τα κομμάτια από το στήθος κοτόπουλο και τα πανάρουμε: τα περνάμε από αλεύρι, το τινάζουμε, μετά το βάζουμε στο αυγό και μετά μέσα σε τριμμένη φρυγανιά. Το κοτόπουλο στήθος, παρά το γεγονός ότι το πανάρουμε με το αντιμετωπίζουμε σαν το σνίτσελ – με λίγα λόγια δεν το χτυπάμε για να λεπτίνη.
Βήμα 2ο
Όπως είναι βάζουμε τα κομμάτια στο τηγάνι που είναι προθερμασμένο, σε χαμηλή φωτιά ώστε να ψηθεί και μέσα.
Βήμα 3ο
Όσο τηγανίζουμε το κοτόπουλο, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το κρεμμύδι, τι σκόρδο, τον βασιλικό, τη ντομάτα, λίγο μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4ο
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτεις τη σάλτσα από πάνω.
Βήμα 5ο
Τέλος, ρίχνεις μετά από πάνω μοτσαρέλα τριμμένη, την παρμεζάνα και το βάζουμε στον φούρνο για περίπου δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αν πας στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι οι ρίζες της είναι από εκεί, δύσκολα θα την φτιάξουν αυτή τη συνταγή. Ωστόσο στις ΗΠΑ είναι μια από τις αγαπημένες του και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας δείχνει ότι δεν είναι καθόλου δύσκολη να την κάνουμε και στο σπίτι.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια συνταγή για κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας. Όπως εξήγησε βασίζεται στην κλασική ιταλική κοτολέτα, που όταν πήγαν στην Αμερική της πρόσθεσαν ντομάτα και παρμεζάνα.
Πηγή: vita.gr