Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και μπέικον
5′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
3 μερίδες
Υλικά
- 500g κοτόπουλο κομμένο σε κύβους περίπου 3cm
- 1 σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME 10’ για Κοτόπουλο αλά Κρεμ
- 60ml ελαιόλαδο (περίπου 4 κ. σ.)
- 1 μικρό πακέτο μανιτάρια κομμένα στα 4
- 5-6 φέτες μπέικον κομμένο σε καρέ
- ½ φλιτζάνι νερό
Διαδικασία
- Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει (περίπου 5 λεπτά). Αποσύρουμε σε πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME, 1/2 φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για άλλα 5-7 λεπτά περίπου, έως ότου μαγειρευτεί το φαγητό.
- Σε άλλο τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τρόπος σερβιρίσματος
Σερβίρουμε σε μερίδες το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με το μπέικον και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Ρυζόγαλο
Υλικά
- 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλ. νερό
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 5 φλ. φρέσκο γάλα
- 1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- κανέλα για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Ξεκινάμε το παραδοσιακό μαστιχάτο ρυζόγαλο, βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.
Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει.
Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
Μυστικά για τέλειο ρυζόγαλο
Όλο το μυστικό είναι το ρυζόγαλο να βγει με κρεμώδη υφή κι όχι σφιχτό.
Για αυτό την ώρα που βράζετε το ρύζι, να έχετε χαμηλή φωτιά, να μην εξατμίζονται τα υγρά με δυνατό βρασμό.
Κρατήστε χαμηλή τη φωτιά σε όλη την διαδικασία.