Μεγάλα ζυμαρικά σε σχήμα κοχυλιού με γέμιση από κοτόπουλο, σπανάκι, τυρί κρέμα και παρμεζάνα. Ιδιαίτερο πιάτο και για τα φιλικά τραπεζώματα.
Συστατικά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια (προαιρετικά)
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 φλ. βρασμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1 δέσμη σπανάκι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πακέτο (200γρ.) τυρί κρέμα (cream cheese)
1 κουτί (200γρ.) κρέμα γάλακτος
2 φλ. παρμεζάνα ή τυρί ένταμ τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε με μπόλικο κρύο νερό για να μην κολλήσουν.Παράλληλα, ξεπλένετε το σπανάκι και κόβετε τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια και τα κοτσάνια σε μικρότερα. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ακολούθως, προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε στο μίγμα το κρασί και όταν εξατμιστεί τον μαϊντανό.
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μίγμα, σουρώνετε και προσθέτετε το τυρί κρέμα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Γεμίζετε τα κοχύλια με μια κουταλιά από το μίγμα και τα τοποθετείτε ένα – ένα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Βάζετε προσεκτικά πάνω από το κάθε ένα μια κουταλιά περίπου τριμμένο τυρί και λίγη κρέμα γάλακτος.
Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Ακολούθως, ξεσκεπάζετε και ψήνετε το φαγητό για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.
Πηγή: xrysessyntages.com