Καλοκαιρινό γλυκό της μαμάς με μπισκότα και ζελέ φράουλα
Το γλυκό των παιδικών μου χρόνων! Δροσερό, ελαφρύ και απολαυστικό!
Συνταγή της Σοφίας Μωυσίδη.
Υλικά
- 1 πακετο μπισκοτα τις επιλογης σας
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα (ή οποια άλλη γεύση επιθυμείτε)
- 150 γρ βιτάμ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 γιαουρτάκι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Τρίβουμε το μπισκότο στο μπλέντερ για να γίνει σκόνη
- Λιώνουμε το βιτάμ σε ενα κατσαρολάκι
- Ανακατεύεουμε το τριμμένο μπισκότο με το βιτάμ μέχρι να ομοιοποιηθεί και το απλώνουμαι καλά στην βάση του πιρέξ μας.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο και ανακατέβουμε καλά με ένα μίξερ χειρός, ή κουτάλι.
- Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε το 1 φακελακι του ζελέ μ ακολουθόντας τις οδηγίες που αναγράφονται.
- Όταν παγώσει λίγο, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ στην κρέμα που φτιάξαμε με το γιαούρτι και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλα.
- Τοποθετούμε την κρέμα που φτιάξαμε με πολύ προσοχή πάνω στο τριμμένο μπισκότα μας, στο πιρέξ,
- Και ετοιμάζουμε το Δεύτερο φακελάκι με το ζελέ.
- Αφού το φτίαξουμε το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ύστερα το απλώνουμε στο πιρέξ μας, πάνω απο την κρέμα που βάλαμε. Δημιουργώντας έτσι 3 στρώσεις ( Μπισκότα, κρέμα και ζελές)
- Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει!
Extra:
Το γλυκό ειναι ελαφρύ και δροσιστικό, Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε ζάχαρη, μπορείτε πολύ ευκόλα κατά την διάρκεια που φτιάχνετε το ζελέ σας. Προσθέτετε την ζάχαρη στο νερό.
Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε για διακόσμηση ολόκληρες φράουλες, ή και άλλο φρούτο πάνω στην επιφάνεια του γλυκού.