«Δεν μας νοιάζει τι χρώμα θα βαφεί ο Χάρτης το βράδυ των εκλογών, μας νοιάζει να φύγει το γκρίζο»
Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Η απολιγνιτοποίηση οδήγησε σε ραγδαία ερήμωση με αποτέλεσμα η μείωση του πληθυσμού στην Περιφέρειά μας να φθάνει στο 10%. Τόνισε στην ομιλία της στο Άργος Ορεστικό η Υποψήφια Περιφερειάρχης με τον Συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία» Γεωργία Ζεμπιλιάδου, όπου ανέλυσε τις προτάσεις του Συνδυασμού και παρουσίασε τους Υποψήφιους για την Π.Ε Καστοριάς.
Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου μεταξύ άλλων ανέφερε:
Υπάρχουν χωριά όπου η μείωση του πληθυσμού φτάνει στο 39%. Πρέπει να εφαρμοσθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να σταματήσει η καταστροφή. Δεν φτάνουν μόνο τα κονδύλια, απαιτούνται σωστές πολιτικές αλλά και η συμμετοχή των πολιτών. Αντιταχθήκαμε εξ αρχής στη βίαιη απολιγνιτοποίηση. Οι Κύριοι Κασαπίδης και Αμανατίδης όχι απλά δεν πήραν θέση επ’ αυτού, αλλά τουναντίον με τη στάση που κράτησαν την στήριξαν. Η μετάβαση στην πράσινη οικονομία δεν είναι απλά ένα ζήτημα απορρόφησης κονδυλίων. Η μετάβαση προς μια πράσινη οικονομία πρέπει να πραγματοποιηθεί με δίκαιο τρόπο.
Αυτό είναι και το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών:
Ενεργειακή Δημοκρατία είναι το όφελος των πολλών και όχι των λίγων. Τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής ενός προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, των Αγροτών, Συνεταιρισμών των νέων, των ανέργων κ.τ.λ.
Πρότεινε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της γούνας, στηλιτεύοντας για άλλη μια φορά την αποτυχία του προηγούμενου προγράμματος στήριξης ύψους 30 εκατομμυρίων. Πρόγραμμα το οποίο απέτυχε γιατί οι προϋποθέσεις συμμετοχής που έθετε ήταν απαγορευτικές για τη συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιών. Με αποτέλεσμα να ωφεληθεί μόνο ένα 5% .
Την ανάγκη αναβάθμισης του Αεροδρομίου Καστοριάς, με φθηνή αεροπορική σύνδεση. Την εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων άρδευσης και επενδύσεων για μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Την στήριξη του Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Άργους Ορεστικού. Την εφαρμογή ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου αντιστροφής της ηλικιακής πυραμίδας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια πολιτική «ορεινότητας» αντίστοιχη με αυτή της νησιωτικότητας.
Και κατέληξε πως πρέπει να τα αλλάξουμε όλα.
Έχουμε σχέδιο, εμπειρία και συνέπεια λόγων και έργων. Πρέπει η Περιφέρειά μας να γίνει παράδειγμα Πράσινης Μετάβασης.
Δεν μας νοιάζει τι χρώμα θα βαφεί ο Χάρτης το βράδυ των εκλογών, μας νοιάζει να φύγει το γκρίζο και να ξαναγυρίσει η αισιοδοξία και το χαμόγελο στα πρόσωπα των Δυτικομακεδόνων.
«ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία»
Γραφείο Τύπου