Ελιόπιτα
Γίνεται γρήγορα, πανεύκολα, θέλει λίγα απλά υλικά και είναι πεντανόστιμη! Τρώγεται σαν σνακ, μεταφέρεται στο γραφείο/σχολείο, αλλά μπορεί να αντικαταστήσει και το ψωμί.
Υλικά για ταψί διαμέτρου 30cm :
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
2 κ.γ. baking powder
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. ελιές µαύρες ψιλοκοµµένες
1/2 φλ. φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
1 1/2 φλ. μαιντανό ψιλοκοµµένο
1/2 κ.σ. αποξηραµένο δυόσµο
1 φλ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού
165 ml ανθρακούχα σόδα
4 κουταλιές σουσάµι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο χτυπώ το λάδι με τη σόδα, τον χυμό πορτοκαλιού και τον δυόσμο κι έπειτα προσθέτω το μαϊντανό, τις ελιές και τ α κρεμμυδάκια. Κατόπιν προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι στο μείγμα με το λάδι κι ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου cm, το ισιώνω και πασπαλίζω με το σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μία ώρα. Βγάζω από τον φούρνο και μετά από λίγο αφού κρυώσει κόβω και απολαμβάνω! Καλοφάγωτη!
Παραλλαγή: μπορείτε να βάλετε ξερό αντί για φρέσκο κρεμμύδι, να παραλείψετε τον μαιντανό και τον δυόσμο και να βάλετε 2 κ.σ. ξερή ρίγανη. Βγαίνει εξίσου υπέροχη!
Πηγή: theveggiesisters.gr