Για 4 μερίδες 35 λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή γουόκ, αν έχουμε) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Όταν αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, ανακατεύοντας πότε-πότε.
- Όση ώρα μαγειρεύεται η σάλτσα, καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια, κελύφη και τις μαύρες ίνες στη ράχη τους.
- Ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς όμως να στεγνώσουν.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και το μαϊντανό και αποσύρουμε. Αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο κατά βούληση. Προσθέτουμε τα σαλατικά και ανακατεύουμε καλά να βραχούν από το ντρέσινγκ.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι με τη σαλάτα και το ψωμί.
Πηγή: www.gastronomos.gr