Καθώς το κλίμα είναι βαρύ για την κυβέρνηση, ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε οδηγίες στη ΔΕΘ να ανέβουν μόνοι οι υπουργοί των παραγωγικών υπουργείων. Οι απουσίες Καραμανλή- Σαμαρά
Οι εποχές που η ΔΕΘ ήταν αφορμή για να μετακομίσει στη συμπρωτεύουσα όλο το υπουργικό συμβούλιο, βουλευτές, πολιτευτές, “παρατρεχάμενοι” και κρατικά στελέχη, έχουν έτσι κι αλλιώς παρέλθει. Όμως εφέτος ειδικά, το βαρύ κλίμα με τη Θεσσαλία ακόμη βουτηγμένη στα λασπόνερα, επιτάσσει για την κυβέρνηση ακόμη πιο προσεκτικούς επικοινωνιακούς χειρισμούς.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει στη ΔΕΘ να ανέβουν μόνο οι υπουργοί που προϊστανται παραγωγικών υπουργείων. Ενώ ειδικά οι υπουργοί που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση των προβλημάτων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, (Πολιτικής Προστασίας, Άμυνας, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Αγροτικής Ανάπτυξης) έχουν κληθεί να παραμείνουν στο πόστο τους, για προφανείς πρακτικούς και συμβολικούς λόγους.
Σημειωτέον ότι εφέτος στη ΔΕΘ δεν θα ανέβουν ούτε οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώτος ούτως ή άλλως δεν είναι πλέον βουλευτής (αν και ανεβαίνει ούτως ή άλλως τακτικά στη Θεσσαλονίκη, ενώ επισκέπτεται συχνά τη Θράκη ως πρόεδρος της ΣΕΚΕ).
Ο δεύτερος πραγματοποιεί από χθες περιοδεία στη Μεσσηνία, σε μία κίνηση στήριξης της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού στην περιφέρεια Πελοποννήσου. “Όταν μπαίνεις σε ένα μαγαζί για να ψωνίσεις ψάχνεις για ποιότητα… Πόσο μάλλον εάν το έχεις αυτό για 5 χρόνια…Επομένως οι Πελοποννήσιοι κάνουμε το σωστό. Άρα, επιβεβαιώνονται οι δημοσκοπήσεις!”, δήλωσε μάλιστα χθες ο κ. Σαμαράς.
Στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και τη συνέντευξη τύπου αναμένεται πάντως να κυριαρχήσει τόσο η αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, όσο και το ερώτημα τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά και τι θα αλλάξει στο εξής στην πολιτική προστασία.
Το πιο άμεσο και κρίσιμο στοίχημα όμως αφορά στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, με την αποκομιδή των νεκρών ζώων από τα χωριά της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, βάσει του σχεδιασμού της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στην προσπάθεια αποκομιδής των νεκρών ζώων, από χθες συμβάλλουν στην περιοχή του Παλαμά και 40 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί και τους Δήμους της περιοχής να συμμετέχουν στην προσπάθεια. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ακόμη δεν μπορούν τα συνεργεία να προσεγγίσουν σε πολλές κτηνοτροφικές μονάδες.
Πηγή: www.news247.gr