Μπουγάτσα με Κρέμα
Η μπουγάτσα με κρέμα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που μας ταξιδεύει στην καρδιά της ελληνικής κουζίνας. Με τη λεπτή, τραγανή κρούστα και τη βελούδινη, πλούσια κρέμα στο εσωτερικό, αποτελεί την ιδανική επιλογή για επιδόρπιο ή για ένα γλυκό διάλειμμα στη μέρα σας. Εύκολη στην παρασκευή της και απολαυστική σε κάθε μπουκιά, η μπουγάτσα είναι η γλυκιά απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε περίσταση.
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 10 φύλλα)
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι βανίλια
- 50 γρ. βούτυρο
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Κανέλα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Όταν το γάλα αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να πήξει (περίπου 5-7 λεπτά).
- Μόλις η κρέμα πήξει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Συναρμολογούμε την μπουγάτσα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στην επιφάνεια ενός ταψιού, απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε. Συνεχίζουμε με ακόμα 4 φύλλα, βουτυρώνοντας κάθε φύλλο.
- Ρίχνουμε την κρέμα στο κέντρο του φύλλου και απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα το ένα πάνω στο άλλο.
- Ψήνουμε την μπουγάτσα για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να γίνει χρυσαφένια και τραγανή.
- Όταν η μπουγάτσα είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα, αν θέλουμε.
Η μπουγάτσα με κρέμα είναι ένα απολαυστικό γλυκό που θα ικανοποιήσει κάθε γλυκό φαν. Καλή απόλαυση!