Μπιφτέκια με φέτα και δυόσμο
Αυτή η συνταγή είναι για μπιφτέκια με φέτα και δυόσμο – μια γευστική και εύκολη επιλογή για το μεσημεριανό ή βραδινό σας!
Υλικά:
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 αυγό
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο αλεύρι ή ψίχουλα για το πανάρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φέτα, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώνουμε το μείγμα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή ψίχουλα για να γίνει πιο σταθερό.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια του μεγέθους που προτιμάτε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.
- Τέλος, σερνίρουμε τα μπιφτέκια με σαλάτα ή με πατάτες τηγανητές για ένα υπέροχο γεύμα!
Καλή όρεξη!