Υπήρχε αυτό το παλιό αστείο: «Σας αρέσουν τα καρπούζια;» “Μου αρέσει να τρώω. Ναι όχι.” Αλλά μάταια – άλλωστε, «έτσι», δηλαδή με τη μορφή ενός νόστιμου γλυκού λικέρ, αυτό το «μούρο» είναι ακόμα πιο σαγηνευτικό! Ένα τέτοιο ποτό θα σας επιτρέψει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου να νιώσετε τη γεύση του παρελθόντος ινδικού καλοκαιριού, να μεταφερθείτε νοερά σε όλο αυτό το πολύχρωμο μεγαλείο, να απολαύσετε το υπέροχο άρωμα της αρχής του φθινοπώρου… Λοιπόν, είναι υπέροχο να το πιείτε , φυσικά.
ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ – ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΛΙΚΕΡ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Όλοι πιθανότατα έχουν ακούσει για το «μεθυσμένο καρπούζι» – το μούρο τροφοδοτείται με βότκα, κόβεται και σερβίρεται στο τραπέζι. Όλο μεθυσμένος και χαρούμενος, το gestalt είναι πλήρες. Αλλά μόνο να φουσκώσουμε δεν είναι ο στόχος μας. Με βάση το «μεθυσμένο καρπούζι» θα φτιάξουμε ένα καλό, παλαιωμένο ρόφημα που θα το απολαμβάνουμε ευχάριστα τα μεγάλα βράδια του χειμώνα με καλή παρέα. Για ένα τέτοιο ποτό, παρεμπιπτόντως, δεν χρειάζεστε καν βάζο – θα κάνουμε τα πάντα σωστά στο ίδιο το καρπούζι, αυτή είναι η πρωτοτυπία της συνταγής.
- καρπούζι μεσαίου μεγέθους – 5-6 κιλά.
- βότκα ή άλλο αλκοόλ με ουδέτερη γεύση – λευκό ρούμι, για παράδειγμα – 0.5 λίτρα.
Η παρασκευή ποτού είναι εύκολη και διασκεδαστική! Θα χρειαστούμε ένα ολόκληρο μπουκάλι αλκοόλ και ένα καρπούζι.
- Στο πάνω μέρος του καρπουζιού – εκεί που βρίσκεται το κοτσάνι, κάνουμε ένα κυκλικό κόψιμο με ένα μαχαίρι με διάμετρο από το λαιμό του μπουκαλιού μας. Κόβουμε την κρούστα μαζί με την μη βρώσιμη λευκή «υπό-κρούστα», μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε λίγο πολτό με ένα κουταλάκι του γλυκού. Εισαγάγετε προσεκτικά ένα μπουκάλι οινόπνευμα στην τρύπα που σχηματίστηκε, στερεώστε το καλά με αυτοσχέδια μέσα – για παράδειγμα, απλώς ακουμπήστε στον τοίχο και περιμένετε. Μετά από μερικές ώρες, το μούρο θα απορροφήσει αλκοόλ, η τρύπα θα πρέπει να βουλώσει, το καρπούζι θα ξανατυλιχθεί με ταινία (ώστε να μην σκιστεί) και περιμένετε μια εβδομάδα.
- Μπορείτε να πάτε από την άλλη πλευρά – πάρτε μια μεγάλη σύριγγα και σιγά-σιγά, από την ίδια τρύπα, εγχύστε οινόπνευμα στο καρπούζι. Είναι μια αγγαρεία, αλλά είναι πιο αξιόπιστη από την προηγούμενη έκδοση. Μόλις το φρούτο απορροφήσει και τα 0.5 λίτρα, το τυλίγουμε με ταινία με τον ίδιο τρόπο και το αφήνουμε μόνο του για μια εβδομάδα.
- Υπό την επήρεια αλκοόλ, μετά από 7-10 ημέρες, η «σάρκα» του καρπουζιού θα μαλακώσει και θα βγάλει χυμό, ο οποίος μπορεί απλά να στραγγιστεί και να φιλτραριστεί από σπόρους και υπολείμματα πολτού. Δοκιμάστε το προκύπτον “ημιτελές προϊόν”. Πολύ λίγο αλκοόλ; Πρόσθεσε περισσότερα. Λίγη γλύκα; Διαλύουμε λίγη ζάχαρη στο υγρό. Θα θέλατε να προσθέσετε επιπλέον γεύσεις; Πάρτε λίγη βανίλια, κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή ότι άλλο σας αρέσει.
- Λοιπόν, τώρα – όλα είναι σύμφωνα με ένα αποδεδειγμένο σχέδιο. Μπουκάλι ή βάζο, 1-2 εβδομάδες σε σκοτεινό ζεστό μέρος, μετά – φιλτράρισμα και ανάπαυση τουλάχιστον ενός μήνα. Και μετά από αυτό – μπορείτε να αρχίσετε να δοκιμάζετε!
Εάν οι αναλογίες τηρούνται σωστά, το λικέρ καρπούζι που παρασκευάζεται με τόσο απλό τρόπο στο σπίτι αποδεικνύεται ελαφρύ και διακριτικό, δεν ξεπερνά το κρασί σε δύναμη, βγαίνει αρκετά γλυκό ακόμα και χωρίς ζάχαρη, έχει απαλό ροζ και μετά από προσεκτικό φιλτράρισμα – σχεδόν διαφανές χρώμα και αραιό άρωμα καρπουζιού. Χρησιμοποιήστε το καλά σε ελαφρώς παγωμένη μορφή ή σε κοκτέιλ.
ΛΙΚΕΡ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ… ΚΑΚΤΟΥΣ! ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ο χυμός κάκτου βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ, αλλά είναι αρκετά σπάνιος. Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας – από τους καρπούς του κοινού φραγκόσυκου (παρεμπιπτόντως, κάνουν και ένα ανεξάρτητο βάμμα από αυτό – η συνταγή βρίσκεται σε αυτό το άρθρο), αν και το φραγκόσυκο στύβεται απρόθυμα – γενικά, εσείς αποφασίζετε, εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε και να κάνετε χωρίς αυτό το συστατικό καθόλου – το ποτό είναι όλο θα πρέπει να είναι ακόμα ενδιαφέρον!
- ένα μεγάλο καρπούζι – 7-8 κιλά.
- χυμός κάκτου – 2 λίτρα.
- ζάχαρη – 0,75–1,25 kg (ανάλογα με τη γλυκύτητα του καρπουζιού και του χυμού).
- λεμόνια – 4 μέτρια.
- αλκοόλ 65-70 ° – 2 λίτρα.
- Κόψτε το καρπούζι, κόψτε τον πελτέ και στύψτε τον χυμό σε μια κατσαρόλα με γάζα ή ένα λεπτό βαμβακερό πανί. Προσθέστε το χυμό των κάκτων και των λεμονιών, προσθέστε 0.75 κιλά ζάχαρη και δοκιμάστε – το υγρό πρέπει να είναι πολύ γλυκό, αν χρειάζεται, αυξήστε την περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, αποφεύγοντας να βράσει, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη στο ζουμί.
- Ρίχνουμε το ελαφρώς κρυωμένο μείγμα σε ένα μεγάλο βάζο (τουλάχιστον 6-7 λίτρα για τις αναλογίες μας), προσθέτουμε οινόπνευμα, κλείνουμε καλά το καπάκι και το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος για 3 εβδομάδες. Εάν η τράπεζα θα κατακρημνιστεί – πρέπει να ανακινηθεί.
- Μετά από τρεις εβδομάδες, το ποτό φιλτράρεται μέσω βαμβακιού ή άλλου φίλτρου, για να απλοποιηθεί η εργασία, μπορείτε να το αφήσετε μόνο του για τις τελευταίες δύο ημέρες της έγχυσης και στη συνέχεια απλά να το μεταγγίσετε με ένα καλαμάκι.
Μπορείτε να δοκιμάσετε λικέρ καρπούζι τώρα, αλλά μετά από μερικούς μήνες παλαίωσης θα γίνει πολύ καλύτερο!
ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΣΕ ΚΟΝΙΑΚ
Το αυθεντικό είναι κονιάκ, αλλά μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε άλλο δυνατό ποτό, από βότκα ή καλό φεγγαράκι (το κονιάκ καρπούζι είναι γενικά ιδανικό!) μέχρι όχι πολύ αρωματικό ουίσκι ή ελαφρύ ρούμι.
- ώριμος, ζουμερός πολτός καρπουζιού χωρίς κουκούτσι – 2 κιλά.
- κονιάκ – 1 λίτρο.
- ζάχαρη – 350 γραμμάρια.
Το ποτό παρασκευάζεται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως τα περισσότερα λικέρ φρούτων. Κόβουμε τον πολτό του καρπουζιού σε μεγάλους κύβους, τον βάζουμε σε βάζο και τον περιχύνουμε με οινόπνευμα. Στεκόμαστε 10 μέρες σε ζεστασιά και σκοτάδι. Μετά από αυτό, στραγγίζουμε το βάμμα και περιχύνουμε τον υπόλοιπο πολτό με ζάχαρη και τον αναδιατάσσουμε στο περβάζι ή σε άλλο ηλιόλουστο μέρος. Όταν διαλυθεί τελείως η ζάχαρη, στραγγίζουμε το σιρόπι και το συνδυάζουμε με το βάμμα. Είναι καλύτερα να ρίξετε σταδιακά το σιρόπι στο βάμμα και να δοκιμάσετε – για να μην πήξει εντελώς το ποτό. Μετά από αυτό, το ποτό πρέπει να φιλτράρεται και να διατηρείται για τουλάχιστον ένα μήνα. Όλοι, μπορείτε να δοκιμάσετε!
ΛΙΚΕΡ JALAPENO ΚΑΡΠΟΥΖΙ – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Γλυκό, πικάντικο, απροσδόκητο, piping νόστιμο! Αυτό το πρωτότυπο ποτό θα αρέσει στους καλοφαγάδες, ιδανικό για πάρτι με άγρια αλκοόλ και απλώς για να εκπλήξει τους επισκέπτες. Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν είναι το μόνο παράδειγμα τέτοιου ποτού, για παράδειγμα, εδώ είναι μια συνταγή για βάμμα βατόμουρου με τσίλι και εδώ είναι ένα καναδικό λικέρ Fireball με καυτερή πιπεριά, κανέλα και μέλι. Ο συνδυασμός γλυκών και πικάντικων γεύσεων στο αλκοόλ είναι ενδιαφέρον, πρωτότυπος και σε αυτήν την περίπτωση θα βοηθήσει να ζεσταθεί όχι χειρότερα από τους κλασικούς κόκκους πιπεριού.
- πολτός καρπουζιού χωρίς κουκούτσι – περίπου ένα κιλό.
- πιπέρι jalapeno – μέτριο λοβό;
- αλκοόλ ή φεγγαρόφωτο 55-60 ° – 350 ml.
- απλό σιρόπι ζάχαρης – 250-350 ml.
Αυτό το πρωτότυπο ποτό γίνεται πολύ απλά. Αρχικά, η πιπεριά πρέπει να κοπεί σε δαχτυλίδια, να τοποθετηθεί σε ένα βάζο μαζί με τους σπόρους και να χυθεί με οινόπνευμα. Μετά από μια μέρα, δοκιμάστε μια σταγόνα βάμματος – εάν είναι ήδη αρκετά αιχμηρό, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια του jalapeno, αν όχι, περιμένετε άλλες 12 ώρες και ούτω καθεξής μέχρι το αποτέλεσμα. Τώρα παίρνουμε τον πολτό ενός καρπουζιού, τον κόβουμε σε κομμάτια, τον βάζουμε σε ένα βάζο, τον γεμίζουμε με το πιπέρι που πήραμε –δηλαδή το “jalapeno”– και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για μια εβδομάδα. Μετά από αυτό, το υγρό πρέπει να φιλτραριστεί, να γλυκαθεί με ένα σιρόπι ίσων μερών νερού και ζάχαρης (τι είναι ένα “απλό σιρόπι” και πώς να το παρασκευάσετε, διαβάστε εδώ). Μετά από μια-δυο βδομάδες ξεκούρασης, όλα θα είναι έτοιμα!
Όπως βλέπουμε, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα δύσκολο στο να φτιάξεις λικέρ καρπούζι στο σπίτι και τα ποτά αποδεικνύονται πολύ νόστιμα και σίγουρα πρωτότυπα! Αγοράζουμε λοιπόν κι άλλα «μούρα» μέχρι να τελειώσουν επιτέλους, οπλιζόμαστε με συνταγές από «ρούμι» και καρπούζι για δόξα!