Συνταγή της ημέρας: Αγιορείτικοι Ρεβιθοκεφτέδες

Συνταγή της ημέρας: Αγιορείτικοι Ρεβιθοκεφτέδες

Υλικά

  • 2 κούπες ρεβίθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Μια μέρα πριν βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν.
  2. Την επόμενη, στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι.
  3. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτουμε στα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 2-3 ώρες στο ψυγείο.
  5. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα, τα τυλίγουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσά.

Πηγή :tasty.athinorama.gr

Στείλτε μας τις μοναδικές συνταγές σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.