Μακαρόνια με σάλτσα πέστο και κοτόπουλο
Τα Μακαρόνια με σάλτσα πέστο και κοτόπουλο είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις γρήγορα.
#Της Λένας Διακουμάκου
Υλικά:
- 300 γρ. μακαρόνια (ό,τι είδος προτιμάς)
- 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου, κομμένα σε μικρές λωρίδες
- 2-3 κουταλιές της σούπας πέστο (προαιρετικά σπιτικό ή έτοιμο)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα
- Παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το νερό τους.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί πλήρως. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το πέστο στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν με τη σάλτσα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια για να γίνει πιο ρευστό.
- Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και λίγο τριμμένο παρμεζάνα από πάνω.
Εύκολο και γευστικό! Ελπίζω να το απολαύσεις!