Ρολάκια Κοτόπουλου με Φέτα και Σπανάκι
Μια υγιεινή και γευστική συνταγή που συνδυάζει τη φέτα με το κοτόπουλο και το σπανάκι για έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων.
Υλικά:
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προετοιμασία του κοτόπουλου: Χτυπάμε ελαφρώς τα φιλέτα κοτόπουλου με έναν σφυρί για κρέας, ώστε να γίνουν πιο λεπτά και ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
- Γέμιση: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει (περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρολάκια: Τοποθετούμε περίπου 2-3 κουταλιές από το μείγμα σπανακιού και φέτας στο κέντρο κάθε φιλέτου κοτόπουλου. Τυλίγουμε το φιλέτο γύρω από τη γέμιση και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες ή δέστε το με σπάγκο κουζίνας.
- Μαγείρεμα: Σε ένα τηγάνι, ζεστάνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το βούτυρο. Τοποθετούμε τα ρολάκια κοτόπουλου και τηγανίζουμε τα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά).
- Τέλος, προσθέτουμε το λευκό κρασί (αν χρησιμοποιείτε) και τον χυμό λεμονιού στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί πλήρως.
- Βγάλτε τα ρολάκια από το τηγάνι και αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, κόψτε τα σε φέτες και σερβίρετε.
Αυτά τα ρολάκια είναι γεμάτα γεύση και μπορούν να συνοδευτούν με ρύζι, σαλάτα ή πατάτες φούρνου για ένα πλήρες γεύμα. Καλή απόλαυση!