Σαλάτα με Τόνο και Αβοκάντο
Μια σαλάτα με τόνο και αβοκάντο είναι μια υγιεινή, νόστιμη και θρεπτική επιλογή, ιδανική για μεσημεριανό ή δείπνο. Παρακάτω θα βρεις μια εύκολη και γρήγορη συνταγή:
Υλικά:
- 1 κονσέρβα τόνος σε νερό ή ελαιόλαδο (περίπου 150-200 γρ.)
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 μικρό αγγούρι
- 1 μέτρια ντομάτα
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
Προαιρετικά: ελιές και φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Προετοιμάζουμε τα υλικά: Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό ή το λάδι και τον τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόβουμε το αβοκάντο σε κυβάκια και το προσθέτουμε στο μπολ.
Κόβουμε το αγγούρι και τη ντομάτα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε.
Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το προσθέτουμε επίσης στο μπολ. - Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Συνδυάζουμε: Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
- Γαρνίρουμε και σερβίρουμε: Αν θέλεις, πρόσθεσε μερικές ελιές και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό από πάνω.
Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική και για δίαιτα, καθώς συνδυάζει υγιεινά λιπαρά από το αβοκάντο και πρωτεΐνες από τον τόνο!
Καλή όρεξη!