Ζεστό Κόκκινο Κρασί με Μπαχαρικά
Πώς σου φαίνεται ένα Ζεστό Κόκκινο Κρασί με Μπαχαρικά; Είναι ιδανικό για το χειμώνα, ζεσταίνει και δημιουργεί υπέροχη ατμόσφαιρα! 🍷✨
Υλικά
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (750ml, π.χ. Merlot ή Cabernet Sauvignon)
- 1 πορτοκάλι (κομμένο σε φέτες)
- 2-3 ξυλάκια κανέλας
- 4-5 γαρίφαλα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλεις)
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
- 1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ρίξε το κόκκινο κρασί και το νερό.
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το μοσχοκάρυδο.
- Βάλε μέσα και τις φέτες πορτοκαλιού.
- Άφησε το μείγμα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά, αλλά μην το αφήσεις να βράσει, για να μην «καεί» το αλκοόλ.
- Αφήσέ το να «σιγοβράσει» για περίπου 10-15 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν καλά τα αρώματα.
- Σούρωσε το ποτό για να αφαιρέσεις τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι αν το επιθυμείς.
- Σέρβιρε το ζεστό σε ποτήρια και απόλαυσέ το!
Είναι ιδανικό για να το απολαύσεις με καλή παρέα μπροστά σε ένα τζάκι ή με μια ζεστή κουβέρτα!