Το πιο νόστιμο γεύμα σε 10 λεπτά
Συνταγή από: xrysoskoufaki.gr
Όταν ο χρόνος είναι λίγο αλλά η ανάγκη για ένα πλούσιο φαγητό μεγάλη η αγαπημένη οικογενειακή συνταγή μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ευκολίας και άνεσης. Αυτή η συνταγή, ένα αγαπημένο μέρος της μαγειρικής κληρονομιάς από τον πατέρα μου, προσφέρει ένα απολαυστικό μείγμα απλότητας και γεύσης που βγαίνει στο τραπέζι σε λιγότερο από δέκα λεπτά χρόνου προετοιμασίας.
Συνδυάζει τις έντονες γεύσεις του καρυκευμένου κιμά και της λείας σάλτσας μπεσαμέλ με στρώσεις ζυμαρικών
όλα με μια χρυσή κρούστα λιωμένης μοτσαρέλας. Ιδανικό για εκείνα τα τραπέζια που λαχταράτε κάτι βαθιά χορταστικό αλλά απλό, αυτό το πιάτο όχι μόνο γεμίζει το στομάχι αλλά και ζεσταίνει την καρδιά με κάθε μπουκιά.
Ας δούμε πώς να φτιάξετε αυτό το γρήγορο, νόστιμο δείπνο!
Συστατικά:
500 γρ ζυμαρικά πεννες ή ότι σας αρέσει
50 γρ βούτυρο
15 γρ αλεύρι
500 ml γάλα
100 γραμμάρια σκληρό τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
700 γρ κιμά (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο ή γαλοπούλα)
200 γρ σάλτσα ντομάτας
Φυτικό λάδι, για μαγείρεμα
Αλάτι, για γεύση
Αποξηραμένο αλεσμένο μοσχοκάρυδο, μια πρέζα
Καρύκευμα κρέατος, για γεύση
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C.
Βράζουμε τα ζυμαρικά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι al dente, σύμφωνα με τις
οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αλεύρι να δημιουργηθεί
ένα ρου. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, για να γίνει μια λεία σάλτσα. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Καρυκεύουμε με αλάτι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Ετοιμάζουμε το κρέας: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μια σταγόνα φυτικό λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το
σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον κιμά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Καρυκεύουμε με καρυκεύματα κρέατος και επιπλέον αλάτι, αν χρειάζεται. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε για λίγα λεπτά.
Συναρμολογήστε το πιάτο: Σε ένα ταψί βάζετε το μισό από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, μετά το μισό μείγμα του κρέατος και μετά τη μισή
σάλτσα μπεσαμέλ. Επαναλάβετε τις στρώσεις για άλλη μια φορά.
Ψήνουμε: Περιχύνουμε με το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, απλώνοντας ομοιόμορφα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά
ή μέχρι το τυρί να ροδίσει και να ροδίσει.
Σερβίρετε: Αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά αφού το βγάλετε από τον φούρνο, μετά σερβίρετε ζεστό και απολαύστε τις ζεστές
γεύσεις της συνταγής !
Συμβουλές:
Στρώση: Βεβαιωθείτε ότι κάθε στρώση απλώνεται ομοιόμορφα για μια σταθερή γεύση σε κάθε μπουκιά.
Καρύκευμα: Προσαρμόστε το αλάτι και το καρύκευμα του κρέατος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Σερβίρισμα: Αυτό το πιάτο συνδυάζεται υπέροχα με μια ελαφριά σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό για να ισορροπήσει το γεύμα.