Παγκόσμια Ημέρα ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου
Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, που γιορτάζουμε στις 25 Οκτωβρίου, τιμά ένα από τα πιο αγαπημένα και διαδεδομένα τρόφιμα παγκοσμίως. Η Διεθνής Ένωση Ζυμαρικών καθιέρωσε αυτή την ημέρα το 1995, επιδιώκοντας να προβάλλει τα ζυμαρικά ως ένα θρεπτικό και προσιτό τρόφιμο. Ιδανικό για μια ισορροπημένη διατροφή.
Σε πολλές χώρες, οι άνθρωποι διοργανώνουν γιορτές και δραστηριότητες, όπως μαγειρικούς διαγωνισμούς, γευσιγνωσίες και ενημερωτικές εκδηλώσεις. Με σκοπό να αναδείξουν τα διατροφικά οφέλη των ζυμαρικών και τη σημασία τους στη γαστρονομία. Εμπλουτίζουν τη διατροφή με ζυμαρικά, καθώς αυτά προσφέρουν ενέργεια και συνδυάζονται με πληθώρα υλικών, από λαχανικά και ελαιόλαδο μέχρι θαλασσινά και κρέας.
Με αυτή την ημέρα, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναδεικνύουν τη μακρά ιστορία και την πολιτιστική σημασία των ζυμαρικών. Και όπως γνωρίζουμε αποτελούν βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και πολλών παραδοσιακών κουζινών διεθνώς.