Ρολάκια σπανάκι σου έχω σήμερα με ένα φύλλο της ευκολίας, μπόλικη φέτα!
Υλικά
Για τη γέμιση
- 500 γρ. σπανάκι
- 150 γρ. Φέτα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- Πιπέρι
Για το ζυμάρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό των 200γρ.
- 1/2 κεσεδάκι νερό
- 1/4 κεσεδάκι ελαιόλαδο
- 4γρ. ξηρή μαγιά
- 1κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. Ξύδι
- 550-600 γρ. Αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε σκεπασμένο για μισή ώρα.
- Ανοίγουμε 2 φύλλα και γεμίζουμε με το σπανάκι ώμο ψιλοκομμένο με τον άνηθο, αλατισμένο και πιεσμένο στο χέρι, ζυμωμένο με κομματάκια φέτας και πιπέρι.
- Ρολάρουμε το φύλλο και κόβουμε ρολάκια 4 εκατοστών περίπου.
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο.
- Βάζουμε σε ταψί και σκεπάζουμε άλλη μίση ώρα.
- Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Πηγή: Εύα Παρακεντάκη
Δείτε επίσης : Μοσχάρι λεμονάτο, η κλασική συνταγή βήμα βήμα