Μανιτάρια σοταρισμένα
Τα σοταρισμένα μανιτάρια από την Πόλη σερβίρονται σκέτα ως μεζές, ενώ μαζί με πατάτες φούρνου γίνονται ένα ωραιότατο κύριο πιάτο, αντικαθιστώντας το κρέας.
Ρέα Καλφαόγλου
Η Ρέα Καλφάογλου από το Γενίκιοϊ, ένα μακρινό προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μας συστήνει το νηστίσιμο συνταγολόγιο της Πόλης.
20′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για τα μανιτάρια, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Περιχύνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει ελαφρώς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.