Μπριάμ ελαφρύ, με λιγότερες πατάτες
Λιγότερες πατάτες, περισσότερα κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, ντομάτες, καθόλου νερό και μια μυρωδάτη ντοματοσάλτσα για το πιο νόστιμο, μελωμένο και πιο ελαφρύ μπριάμ της εποχής.
Το πιο υγιεινό, εύκολο και νόστιμο φαγητό του καλοκαιριού, με 445 Kcal/μερίδα, πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά και μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και καροτενοειδών, λόγω της μεγάλης ποικιλίας λαχανικών. Για όλους αυτούς τους λόγους αποτελεί ισχυρή ασπίδα προστασίας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.
20′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4
Για την «ντοματοσάλτσα»
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το μπριάμ, με λιγότερες πατάτες προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά με αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
- Τα ρίχνουμε σε μεγάλο ταψί και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε μία στρώση.
- Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την «ντοματοσάλτσα» και περιχύνουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια των λαχανικών.
- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Δεν βάζουμε καθόλου νερό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.