Συνταγή ημέρας
Επειδή αναπόφευκτα όλες αυτές οι βουτιές θα φέρουν και πείνα, μαζέψαμε μερικές από τις αγαπημένες μας, εύκολες και γρήγορες συνταγές που μας αρέσει να φτιάχνουμε στις διακοπές. Δροσερές σαλάτες, χορταστικές μακαρονάδες που γίνονται στο άψε σβήσε, ομελέτες και άλλα νόστιμα πιάτα με λίγα υλικά και ακόμα λιγότερη προσπάθεια λύνουν με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα του φαγητού. Παρακολουθήστε καθημερινά την νέα μας στήλη μόνο στο grevenapress.
Καλαμαράκια τηγανητά με μπαχαράτο σιμιγδάλι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα καλαμαράκια τηγανητά με μπαχαράτο σιμιγδάλι κάνουμε ως εξής: Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα καλαμαράκια. Τα κόβουμε σε λωρίδες ή ροδέλες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και αλατοπίπερο.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, θα πρέπει να δείξει 180-190°C).
- Περνάμε τα καλαμαράκια από το μείγμα παναρίσματος, τινάζουμε ελαφρά για να φύγει η περίσσεια και τα τηγανίζουμε σε δόσεις, για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα τους.
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.
Μυστικά
Δεν πετάμε τίποτα: Όσο στεγνό μείγμα παναρίσματος περισσέψει, δεν το πετάμε! Προσθέτουμε λίγο νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να φτιάξουμε έναν μέτριο χυλό. Στο λάδι που τηγανίσαμε τα καλαμαράκια, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό και τηγανίζουμε, μέχρι να γίνουν ωραίες, ρόδινες τηγανίτες!
Κρέμα ψυγείου καρπούζι
Σύνολο: 5 ώρες και 25′
Υλικά
Μερίδες: 6 – 8
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό καρπουζιού και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι το κορν φλάουρ να διαλυθεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε την κρέμα σε 6-8 μπολάκια ή φαρδιά ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
- Πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα και τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
Μυστικά
Για να φτιάξουμε χυμό καρπουζιού, πολτοποιούμε στον πολυκόφτη ψίχα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια, σουρώνουμε και παίρνουμε όσο χυμό χρειαζόμαστε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.
ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΠΊΣΗΣ : ΛΙΚΕΡ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – 4 ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πληροφορίες και πηγές : gastronomos.gr ,Τι να μαγειρέψω σήμερα; Είδος γεύματος, ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ, τι θα μαγειρέψουμε σήμερα;