Για 30 μερίδες 25 λεπτά
Υλικά
- 230 γρ. κουβερτούρα
- 60 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 2 αυγά
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 350 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
-
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
-
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα κουβερτούρας στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.
-
Κόβουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε χοντρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο μείγμα μπισκότων. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
-
Με μια κουτάλα παγωτού παίρνουμε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα και το ακουμπάμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Αφήνουμε κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
-
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε τα μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
Πηγή: www.mamapeinao.gr