Ξέχνα το καθαριστήριο και το στεγνό καθάρισμα. Μπορείς να αναλάβεις μόνη σου το πλύσιμο των μάλλινων στο σπίτι.
Από τα πιο δύσκολα tasks στις δουλειές του σπιτιού αυτή την περίοδο είναι το πλύσιμο των ρούχων. Η μπουγάδα δηλαδή. Ειδικά οι τελευταίες μέρες με το κρύο, τις βροχές και το χιόνι μας έκανε να καταλάβουμε ότι πρέπει να βρούμε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να πλένουμε τα ρούχα μας, όσο χοντρά και αν είναι. Και η πιο δύσκολη κατηγορία είναι αδιαμφισβήτητα τα μάλλινα. Υπάρχει ένας τεράστιος φόβος που περικλείει τη λέξη μάλλινα, αφού η μαμά σου σίγουρα σου είχε πει όλες εκείνες τις περίτεχνες και δύσκολες, παραδοσιακές διεργασίες πλυσίματος των μάλλινων.
Στο σήμερα, βέβαια, και στην καθημερινότητα μας, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, τότε θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι καμία μας δεν έχει ούτε το χρόνο, ούτε την ενέργεια να ασχοληθεί με τα μάλλινα ρούχα της, αφιερώνοντας ένα ολόκληρο απόγευμα στο να πλύνει κάποια πουλόβερ. Οπότε συνήθως καταλήγουμε στη λύση του καθαριστήριου. Αλλά γιατί να ξοδεύεις χρήματα από το μηνιαίο budget σου για κάτι που μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα στο σπίτι; Πώς; Η απάντηη έρχεται παρακάτω.
Εξοικονόμησε χρόνο και χρήμα με τα παρακάτω hacks για τα μάλλινα.
Αρχικά, να σου πούμε ότι το μαλλί είναι ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό, που συμπεριφέρεται ανάλογα, δηλαδή με έναν εντελώς δικό του τρόπο. Όπως σου επιβεβαιώνει και ο expert του παρακάτω video πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου την ιδέα ότι το αγαπημένο σου πουλόβερ θα μαζέψει και θα καταστραφεί, αν δοκιμάσεις να το πλύνεις στο σπίτι. Και μάλιστα υπάρχουν δύο τρόποι, είτε πλένοντας το στο χέρι για όσους θέλουν να είναι πιο σύντομοι, είτε να το βάλεις στο πλυντήριο σου κανονικότατα.
Αν προτιμήσεις τον πρώτο τρόπο, τότε βάλε λίγο νερό σε θερμοκρασία δωματίου σε μία λεκάνη και μούλιασε το μάλλινο item για είκοσι λεπτά με μισή ώρα, έχοντας πάντα επιλέξει ένα καθαριστικό ειδικό για μαλλί ή cashmere. Στη συνέχεια ξέπλυνε το κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι να μην βγάζει σαπουνάδες και τελείωσε τη διαδικασία με ένα προσεκτικό στύψιμο, κατά μέρος, χωρίς να στριφογυρνάς φυσικά σφιχτά το ρούχο.
Αν επιλέξεις τη λύση του πλυντηρίου, τότε εκεί θα χρειαστείς και μία μαξιλαροθήκη ή μία παλιά, υφασμάτινη τσάντα. Το πώς και το γιατί θα τα βρεις στο επόμενο βίντεο, όπως επίσης θα μάθεις και το σωστό τρόπο για να απλώσεις στο τέλος τα μάλλινα, διατηρώντας τα σαν καινούργια.
Πηγή: www.queen.gr