6 λαχταριστά σνακ με ψωμί του τοστ στα οποία δεν θα αντισταθεί κανένα παιδί
Μόλις τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι από το Ολοήμερο ή λίγο μετά την ώρα που έφαγαν το μεσημεριανό τους, τα πιάνει μια λιγούρα και ζητάνε να φάνε κάτι είτε αλμυρό είτε γλυκό. Μέσα από μία διατροφή που τηρεί το τρίπτυχο της υγιεινής διατροφής, μέτρο-ισορροπία-ποικιλία, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα ανταπεξέρχονται στις δραστηριότητές τους αντάξια των μέγιστων δυνατοτήτων τους.
Τοστ με μπανάνα και μέλι
- 6 φέτες ψωμί για τόστ
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- 3 κ.σ. μέλι
- κανέλα
Εκτέλεση:
Πάνω σε μια φέτα τοστ βάζουμε στο κέντρο 1 κ.γλ. βούτυρο, 1 κ.γλ. μέλι και πασπαλίζουμε το ψωμί με κανέλα. Απλώνουμε τη μπανάνα στη φέτα ψωμιού. Από πάνω προσθέτουμε πάλι 1 κ.γλ. μέλι στο κέντρο και 1 κ.γλ. βούτυρο. Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμί έτσι ώστε να ψήνουμε χωρίς να πιέσουμε πολύ την τοστιέρα. Τέλος επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, και αφού ψηθεί το τοστ, κόβουμε σε τριγωνάκια.
Ρολά με γαλοπούλα και τυρί
Υλικά
- 6 φέτες τυρί του τοστ
- 6 φέτες γαλοπούλα
- 6 φέτες τυρί τσένταρ
- 3 αβγά χτυπημένα
- 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- λάδι για το τηγάνισμα (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
Εκτέλεση
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ισιώνουμε και λεπταίνουμε τις φέτες του τοστ. Τις αλείφουμε με βούτυρο, τοποθετούμε επάνω μια φέτα τυρί του τοστ, μετά μια γαλοπούλα και τέλος, μια φέτα τυρί τσένταρ. Τυλίγουμε σε ρολά και τα σταθεροποιούμε με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας. Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αβγά και σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε τα ρολά πρώτα στα χτυπημένα αβγά, να καλυφθούν καλά και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και πάλι να καλυφθούν καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Τοποθετούμε κάθε ρολό στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Επίσης, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση. Τέλος, μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, να βάλουμε το ένα από τα δύο τυριά ή αντί για φέτες το τυρί τσένταρ να το κόψουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ
Yλικά:
- 1 ½ πακέτο ψωμί του τοστ
- 1 ½ κιλό μήλα κόκκινα
- 2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 γερή πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1/2 πακέτο βούτυρο
- 3 – 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε κοτσάνια και κουκούτσια και κόβουμε σε κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Μόλις μαγειρευτούν προσθέτουμε ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο, λίγη κανέλα, ξύσμα από μισό λεμόνι και το κορνφλάουρ για ν α απορροφήσει τα υγρά. Ύστερα, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανοίγουμε μία – μία τις φέτες ψωμιού με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτά πιτάκια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, και παίρνουμε ένα ένα τα πιτάκια ψωμιού που ανοίξαμε, τους βάζουμε λίγη γέμιση, τα τυλίγουμε σε ρολάκια και το στοιβάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο. Τέλος, ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Πιτσάκια με ψωμί του τοστ
Υλικά:
- 6 φέτες ψωμί για τοστ
- 4 φέτες γαλοπούλα ή όποιο αλλαντικό επιθυμείτε
- 150 γρ. ποικιλία τριμμένων τυριών
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 λαδόκολλα
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κομμάτια τη γαλοπούλα. Επίσης, σε ένα ταψάκι στρώνουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε τις φέτες του τοστ τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήσουμε κανένα κενό. Αλείφουμε το ψωμί με λίγη σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε επάνω τη γαλοπούλα. Έπειτα, ρίχνουμε το 1/3 των τριμμένων τυριών και καλύπτουμε όλες τις φέτες του τοστ. Τέλος, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπο τριμμένο τυρί και προσθέτουμε τη ρίγανη. Ψήνουμε στο φούρνο στους 250C για περίπου 20 με 25 λεπτά έτσι ώστε να πάρει χρώμα η πίτσα μας.
Τηγανητό τοστ με κορν φλεικς
Υλικά:
- 4 φέτες ψωμί τοστ
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 φέτες γραβιέρα,
- 2 αυγά
- 100 ml γάλα
- Λίγο αλάτι
- 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. corn flakes σπασμένα
- ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Περιχύνουμε με το μέλι τις φέτες του ψωμιού και βάζουμε ενδιάμεσα τη γραβιέρα. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι.Ύστερα, βουτάμε και από τις δυο μεριές τα τοστ μας στο μείγμα. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και το βουτάμε ξανά. Έπιπλέον, πανάρουμε στα σπασμένα corn flakes, μέχρι να καλυφθούν καλά. Τέλος, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε τα τοστ σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε με μέλι!
Υλικά:
- 8 φέτες ψωμί του τόστ
- 300 γρα. μαρμελάδα φράουλα ή όποια είναι της αρεσκείας μας
- 3 αυγά
- 150ml γάλα
- 300ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Τυλίγουμε σε ρολάκι, καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα στην αρχή και μία στο τέλος έτσι ώστε να μείνει σταθερό.Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει. Βουτάμε ένα ένα τα ρολάκια στο αυγό και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα απ’όλες τις μεριές. Τέλος, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Πηγή Συνταγής: infokids.gr